U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 Online Magazine & Blog

Tekstschrijven is mijn beroep. Daarnaast ben ik dagje uit-blogger. Op mijn blog lees je toffe reportages en nieuwtjes over verschillende dagjes uit in Nederland. Maar ik schrijf ook graag over mijn hondje, geef ik zo nu een dan een schrijfcoach tip én komen er verschillende goede doelen voorbij. Je leest er alles over via http://writingberries.blogspot.nl

 

Meest recente blogs

dinsdag 21 mei 2019

Dierennieuws uit Beekse Bergen

De afgelopen tijd is er veel gebeurd in de Safaripark Beekse Bergen. Het vakantiepark is open en er wordt al door heel veel mensen gelogeerd (het Safari Resort is zelfs uitgeroepen tot Beste Nieuwkomer 2018 door BungalowSpecials). De veiligheidsmaatregelen zijn aangescherpt voor de autosafari (in een opkomende Genieten van… zal ik hier meer over vertellen). En er zijn allerlei bijzondere dieren geboren. En een verdrietig verlies geleden. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Beekse Bergen)

Lees verder: https://writingberries.blogspot.com/2019/05/dierennieuws-uit-beekse-bergen.html

maandag 20 mei 2019

Hond Gezond: Allergie bij de hond

Overmatig jeuk, huiduitslag, tranende oogjes, klapperen met de oren en klachten aan het maag/darmkanaal. Het komt bij iedere hond wel eens voor. Maar als het vaak voorkomt, dan heeft je hond wellicht een allergie. Jawel, net als mensen kunnen honden een allergische reactie ontwikkelen op verschillende allergenen. Dat is heel vervelend, maar er kan in veel gevallen makkelijk iets aan gedaan worden. Maar het is wel belangrijk om eerst uit te zoeken wat precies de allergische reactie uitlokt. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder: https://writingberries.blogspot.com/2019/05/hond-gezond-allergie-bij-de-hond.html

vrijdag 17 mei 2019

Leukste Uitje van Groningen 2019
Er gaat niets boven Groningen, zo luidt toch wel de slogan van de provincie. In het groene, uitgestrekte landschap is veel te beleven. Zo ligt de provincie aan de Waddenzee waar je geniet van water en strandjes. Daarnaast is het er heerlijk rustig, zodat je er lekker kan relaxen. En wat dacht je van de rijke geschiedenis van de provincie? En ja… dit zijn alle drie hints naar de top 3 van het Leukste Uitje van Groningen, zoals gekozen door de leden van de ANWB. De top 3 bestaat uit een nieuwkomer en twee oude bekenden. Benieuwd wie het zijn? Lees dan maar snel verder. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

donderdag 16 mei 2019

Uniek geboortenieuws uit Burgers' Zoo: Maleise berentweeling geboren

Hoera! Er is een tweeling Maleise beertjes geboren in Burgers’ Zoo in Arnhem. Deze unieke geboorte vond begin mei al plaats (in de nacht van 6 op 7 mei), maar vandaag brengt het park het nieuws naar buiten. De beertjes en de moeder maken het goed in alle rust achter de schermen in de kraamkamer. Geboortes van Maleise beren zijn erg zeldzaam in Europese dierentuinen en voor Nederland is het zelfs de allereerste keer. Dat maakt deze geboorte nog mooier. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Burgers’ Zoo)

Lees verder: https://writingberries.blogspot.com/2019/05/uniek-geboortenieuws-uit-burgers-zoo.html

woensdag 15 mei 2019

Genieten van... Keukenhof

Deze week in Genieten van… neem ik je mee naar het mooiste lentepark dat ik ken: Keukenhof. Helaas is het alweer de laatste week dat het park open is, maar als je nog tijd hebt, dan is het zeker een aanrader. Dit jaar bezocht ik Keukenhof vijf keer. Drie keer voor een persmoment (daar hebben jullie alles al over gelezen natuurlijk) en twee keer voor mijzelf. Keukenhof ligt middenin de bollenstreek in Lisse. Iedere keer is het park weer anders, maar altijd vol kleuren en bloemen natuurlijk.
(foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder: https://writingberries.blogspot.com/2019/05/genieten-van-keukenhof.html

dinsdag 14 mei 2019

Dierentuinnieuws: goede doelen, een nieuwe beleving en bijzondere geboortes

Dierentuinen werken samen met natuurorganisaties om zo dieren in het wild te helpen. Dat is heel hard nodig, want veel dieren worden met uitsterven bedreigd. Deze keer in Dierentuinnieuws vertel ik meer over initiatieven waar ik bericht over heb mogen ontvangen de afgelopen weken. Maar ook ander leuk nieuws komt voorbij. Zoals een nieuwe beleving in DierenPark Amersfoort en bijzondere dieren uit het ei gekropen in WILDLANDS. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder: https://writingberries.blogspot.com/2019/05/dierentuinnieuws-goede-doelen-een.html

maandag 13 mei2019

Kunst kijken met kinderen

Kinderen zijn alom vertegenwoordigd in de kunst. Een portretschilderij, pentekening of ets waren immers vroeger dé manier om de kinderen vast te leggen. Maar kunst kijken met kinderen nu is weer een heel ander verhaal. Een museum klinkt toch best stoffig en die schilderijen of abstracte beelden… wat moet een kind daar precies mee. Waar volwassenen namelijk verder kijken dan de afbeelding, zal een kind weinig geven om kleurgebruik, schaduwpartijen en penseelstreken. Toch is het ontdekken van kunst goed voor kinderen. Het stimuleert namelijk hun eigen fantasie en het is goed voor de ontwikkeling. Met deze tips wordt een dagje museum echt helemaal leuk. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – detail van ‘De kinderen van Pieter Harinxma thoe Slooten’ door Wybrand de Geest, 1654 – particuliere collectie, gezien in Fries Museum)

Lees verder: https://writingberries.blogspot.com/2019/05/kunst-kijken-met-kinderen.html

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?