U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 Online Magazine & Blog

Naast tekstschrijver ben ik ook blogger. Zo schrijf ik vooral over dagjes uit in Nederland. Kom een kijkje nemen op http://writingberries.blogspot.nl

 

Meest recente blogs

 

maandag 19 maart 2018

Hond Gezond: Schone oogjes

Ik ben dol op de oogjes van mijn hond. Ze kunnen mij soms heel vragend aankijken. Of verveeld. En natuurlijk lekker baldadig. En tikkie uit de hoogte of zijn ‘daar heb je haar weer met die fotocamera’-blik zijn heel erg grappig. Mijn hondje heeft diepbruine ogen met een paar grote zwarte pupillen erin. Ik vind ze prachtig. Ik knip daarom regelmatig zijn pony iets korter, zodat ik die mooie ogen kan zien. En als ik dan toch bezig ben, check ik meteen of ik ze schoon moet maken of niet. Want daarmee kan ik ontstekingen voorkomen. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder: http://writingberries.blogspot.nl/2018/03/hond-gezond-schone-oogjes.html

 

donderdag 15 maart 2018

Top 3 Leukste Uitje van Utrecht

Deze week, wederom een dagje eerder dan normaal, gaan we naar de provincie Utrecht voor de Top 3 Leukste Uitje van Utrecht, zoals gekozen door de leden van de ANWB. In de top 3 staan twee bekenden en één nieuw dagje uit voor de provincie in het hart van het land. De drie uitjes staan allemaal voor ontspannen, genieten en natuur. Ben je al nieuwsgierig? Lees dan snel verder.
(afbeelding: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder: http://writingberries.blogspot.nl/2018/03/top-3-leukste-uitje-van-utrecht.html

 

woensdag 14 maart 2018

Recordbedrag voor Nationaal Ouderenfonds van innocent

In februari plaatste ik een artikel over het record aantal mutsjes dat was gebreid voor de Goedgemutste Breicampagne van innocent voor het Nationaal Ouderenfonds. Een record aantal mutsjes betekent ook een record opbrengst voor het Nationaal Ouderenfonds dankzij de verkoop van de Goedgemutste Smoothies.

(foto: innocent)

Lees verder: http://writingberries.blogspot.nl/2018/03/recordbedrag-voor-nationaal.html

 

dinsdag 13 maart 2018

Lerarenstaking 14 maart? Kinderen gratis naar
Museum Speelklok

Op woensdag 14 maart – morgen dus – leggen de leraren van het basisonderwijs in Utrecht, Flevoland en Noord-Holland het werk neer om te gaan staken. Dit doen zij voor meer loon en meer geld om de werkdruk te verlagen. Maar wat ga jij dan doen met de kinderen die ineens een dagje vrij hebben? Museum Speelklok aan de Steenweg in Utrecht heeft de oplossing. De toegang is namelijk op 14 maart geheel gratis voor basisschoolkinderen. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder: http://writingberries.blogspot.nl/2018/03/lerarenstaking-14-maart-kinderen-gratis.html

 

maandag 12 maart 2018

Lente in zicht: tips om bloemen te fotograferen

O heb je ze ook al gespot: de kleurige krokussen? Bij mij in de voortuin staat zelfs al een narcis dapper in bloei. En er piepen al hyacintknoppen tussen het groene blad uit. Ik hou ervan. Volgende week gaat de Keukenhof weer open en kan ik helemaal gaan genieten van tulpen en alle andere voorjaarsbloemen. Uiteraard gewapend met fotocamera, want ik vind bloemen fotograferen heel erg leuk om te doen. Zelfs als ik een bijzondere bloem in de dierentuin zie of langs de kant van de weg vind ik het leuk om deze op de gevoelige plaat vast te leggen. Het fotograferen van bloemen is soms nog een hele kunst. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries - Keukenhof 2017)

Lees verder: http://writingberries.blogspot.nl/2018/03/lente-in-zicht-tips-om-bloemen-te.html

 

vrijdag 9 maart 2018

The Amsterdam Coffee Festival: voor echte Coffee Lovers

Als ik een dagje uit ga, dan is mijn dag pas echt compleet met een lekker bakkie koffie. Ik ben zelf dol op koffie verkeerd of latte macchiato. Daar kan ik echt helemaal van wegdromen. Koffie is tegenwoordig veel meer dan een drank die we ’s morgens drinken om mee wakker te worden. Het is een drank waar we van willen genieten. We bestellen niet alleen een koffie zwart, maar ook graag met een smaakje. De melk moet romig zijn en de temperatuur van de koffie heet. We zijn steeds meer op zoek naar nieuwe smaken en belevenissen. Want een goede koffie die drink je niet alleen, die beleef je. Alle trends en belevenissen komen samen op The Amsterdam Coffee Festival. (foto's: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder: http://writingberries.blogspot.nl/2018/03/the-amsterdam-coffee-festival-voor.html

 

donderdag 8 maart 2018

Top 3 Leukste Uitje van Flevoland

Een dagje eerder dan normaal presenteer ik de Top 3 Leukste Uitje van Flevoland, zoals gekozen door de leden van de ANWB. Twee van de winnaars in de top 3 zijn geen vreemden. Maar op welke plekken zijn ze terecht gekomen? Dat is natuurlijk de grote vraag. In de top 3 van Flevoland vind je een pannenkoekenhuis, een scheepswerf en een bijzondere bloementuin. Ga mee naar Flevoland en geniet van deze leuke uitjes. (afbeelding: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder: http://writingberries.blogspot.nl/2018/03/top-3-leukste-uitje-van-flevoland.html