U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 Online Magazine & Blog

Naast tekstschrijver ben ik ook blogger. Zo schrijf ik vooral over dagjes uit in Nederland. Kom een kijkje nemen op http://writingberries.blogspot.nl

 

Meest recente blogs

 

zaterdag 26 mei 2018

Stedentrip in Nederland: Tilburg

Deze week in de rubriek Stedentrip in Nederland gaan we naar het zuiden van Nederland en wel naar het altijd gezellige Tilburg. Zeer bekend om zijn heerlijke winkelkern, pittoreske straatjes, gezellige terrassen en artistieke musea. Ook poppodium 013 is natuurlijk heel beroemd. De nijverheid was altijd groots in Tilburg en omgeving en dat zie je terug in veel bezienswaardigheden. Maar waar je ook zin in hebt, in Tilburg kan het allemaal.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder: http://writingberries.blogspot.nl/2018/05/stedentrip-in-nederland-tilburg.html

 

foto: Mira Meijer / Koninklijke Burgers' Zoofoto: Mira Meijer / Koninklijke Burgers' Zoodonderdag 24 mei 2018

Nieuwe plantensoort ontdekt in Burgers' Zoo

Er is een heel nieuwe Dracaena-soort ontdekt. Nee, niet in de wildernis, maar gewoon in Burgers’ Bush van Burgers’ Zoo. Het klinkt wellicht een beetje vreemd dat er een heel nieuwe soort ontdekt kan worden in een besloten omgeving, maar toch is het zo. Als je weet dat in Burgers’ Bush ’s werelds grootste Dracaena verzameling te vinden is, dan is het wellicht weer minder vreemd dat sommige Dracaena soorten nog niet bekend zijn. En dat levert een wereldprimeur op.
(foto: Mira Meijer / Koninklijke Burgers' Zoo)

Lees verder: http://writingberries.blogspot.nl/2018/05/nieuwe-plantensoort-ontdekt-in-burgers.html

 

foto: eftelingfoto: eftelingwoensdag 23 mei 2018

Efteling doneert boeken aan Books 4 Life

Verhalen zijn er om door te geven. Door ze te vertellen aan elkaar, voor te lezen of zelf te lezen, krijgen ze nog meer inhoud. En blijven ze nog langer bestaan. Een van de boodschappen van Efteling Theaterproductie ‘Sprookjessprokkelaar de musical’ luidt daarom: ‘Vertel verhalen, lees ze zelf en geef ze door’. En daarom mocht iedereen die de musical in het Efteling Theater kwam bezoeken een boek meebrengen voor de ruilbibliotheek in de foyer en deze ruilen voor een ‘nieuw’ boek. Tijdens de looptijd van de musical zijn er zo heel wat verhalen doorgegeven. Maar er zijn ook boeken blijven staan. En deze heeft Roodkapje namens Efteling aan Stichting Books 4 Life Tilburg gedoneerd. (foto’s: Efteling)

Lees verder: http://writingberries.blogspot.nl/2018/05/efteling-doneert-boeken-aan-books-4-life.html

 

dinsdag 22 mei 2018

Gevederde vrienden in DierenPark Amersfoort

Vind jij het ook zo heerlijk om bij het wakker worden ’s morgens getrakteerd te worden op het gefluit van verschillende tuinvogels? Het is echt lente als de vogels hun nestjes hebben gemaakt en op de eieren zitten te wachten totdat de kleintjes zijn uitgekomen. Ook in DierenPark Amersfoort zitten er heel wat gevederde vrienden op de eitjes te broeden. En er zijn wat nieuwe vogels in het vogellaantje te zien.
(foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries – DierenPark Amersfoort)

Lees verder: http://writingberries.blogspot.nl/2018/05/gevederde-vrienden-in-dierenpark.html

 

maandag 21 mei 2018

Hond Gezond: Heeft je hond een penning nodig?

Mijn hondje draagt een penning met zijn naam en mijn telefoonnummer erop. Het is er eentje met een hondenpootje, in zwart en zilver, want dat past dan weer bij zijn wandeltuig. Overigens heeft hij aan zijn blauwe vakantie/zwemtuig een blauw met zilveren penning hangen. Waarom? Omdat ik mijn hond zo snel mogelijk terug wil, zou hij – ik hoop dat dit nooit gebeurt – mogen verdwijnen. Zowel thuis als op vakantie uiteraard. Ik vind dat een veilig gevoel. Maar is zo een penning eigenlijk verplicht?
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder: http://writingberries.blogspot.nl/2018/05/hond-gezond-heeft-je-hond-een-penning.html

 

vrijdag 18 mei 2018

Stedentrip in Nederland: Middelburg

Nederland heeft een rijke historie die je tijdens verschillende stedentrips gewoon voelt. Zo ook wanneer je het historische hart van Middelburg in Zeeland binnenwandelt. De Abdij bijvoorbeeld in het hartje van Middelburg waar ook het Zeeuws Museum te vinden is, is indrukwekkend om te zien. De molens langs de stadswallen zijn ook schitterend en de havens wil je ook gezien hebben. Voor jong en oud is er veel te zien en te beleven in Middelburg. Daarom gaan we deze week op stedentrip deze stad in Zeeland.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder: http://writingberries.blogspot.nl/2018/05/stedentrip-in-nederland-middelburg.html

 

donderdag 17 mei 2018

ZooSite Awards 2018: en de winnaars zijn...

Elf jaar geleden riep dierentuinwebsite ZooSite de ZooSite Awards in het leven. Dit jaar vielen voor de achtste maal weer veel EAZA en niet-EAZA leden in de prijzen. Een van de grote winnaars dit jaar in de EAZA categorie is de Rotterdamse dierentuin Diergaarde Blijdorp. Bij de niet-EAZA leden vielen onder meer Landgoed Hoenderdaell en de Orchideeën Hoeve in de prijzen.
(afbeelding: ZooSite Awards)


Lees verder: http://writingberries.blogspot.nl/2018/05/zoosite-awards-2018-en-de-winnaars-zijn.html