U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 Online Magazine & Blog

Tekstschrijven is mijn beroep en mijn passie. Naast het vervaardigen van mooie freelance opdrachten voor jou als opdrachtgever, ben ik ook dagje uit-blogger. Op mijn online magazine lees je toffe reportages en nieuwtjes over verschillende dagjes uit in Nederland. Maar ik schrijf ook graag over mijn hondje, geef ik zo nu een dan een schrijfcoach tip én komen er verschillende goede doelen voorbij. Je leest er alles over via http://writingberries.blogspot.nl. Neem snel een kijkje op de website of kies vast een van de meest recente blogs uit om te lezen.

Meest recente blogs

zaterdag 21 september 2019

21 september: World Cleanup Day

Wist je dat het vandaag World Cleanup Day is? Op verschillende plekken in Nederland wordt er door vrijwilligers weer hard gewerkt om de stranden, parken en pleinen schoon te maken. En niet alleen in Nederland. Deze dag is wereldwijd ingesteld om eens flink op te ruimen en zwerfvuil op te rapen. Het is hard nodig, want alle troep die uiteindelijk in zee beland, komt vaak van het vaste land. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder: https://writingberries.blogspot.com/2019/09/21-september-world-cleanup-day.html

donderdag 19 september 2019

Genieten van... Ouwehands Dierenpark

Wie mij een beetje kent, weet hoe dol ik ben op beren. Een park in Nederland waar je veel verschillende beren tegenkomt, is Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Het is dan ook een park waar ik graag een bezoek aan breng. Uiteraard voor de beren, maar ook voor de witte leeuwen, de nevelpanters, de Afrikaanse olifanten en de orang-oetan familie – om maar een paar bewoners van het park te benoemen. Een andere reden waarom ik er graag kom, is het feit dat mijn hondje ook mee mag (net als in DierenPark Amersfoort) naar deze dierentuin. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder: https://writingberries.blogspot.com/2019/09/genieten-van-ouwehands-dierenpark.html

dinsdag 17 september 2019

Geboortenieuws uit GaiaZOO: rode brulaap geboren

Hoera! Er is voor het eerst in GaiaZOO een rode brulaap geboren. Afgelopen zaterdagochtend ontdekten de verzorgers het jong dat zich stevig aan zijn moeder vasthield. De kleine en de moeder zijn onafscheidelijk, al toont ze haar kleintje met trots aan de doodshoofdaapjes, waarmee de rode brulapen een verblijf delen in Kerkrade. Ook zijn moeder en haar kind te bewonderen voor de bezoekers.
(foto: GaiaZOO)


Lees verder: https://writingberries.blogspot.com/2019/09/geboortenieuws-uit-gaiazoo-rode-brulaap.html

maandag 16 september 2019

Hond Gezond: Uit eten met je hond

O wat vind ik het heerlijk om een dagje uit te zijn met mijn hond. Lekker naar de dierentuin (DierenPark Amersfoort of Ouwehands Dierenpark), een stukje fietsen door de natuur of rennen en spelen langs de Texelse stranden. Tijdens een dagje uit gebeurt het nog wel eens dat je even een hapje gaat eten in een restaurant. En ja, dan gaat mijn hondje natuurlijk ook mee. Een restaurant bezoekje kan met al die nieuwe geurtjes en wandelende mensen om je heen een interessante aangelegenheid zijn voor je hond. Met deze tips maak je het leuk voor jullie allebei.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

A Game of Patience, Meredith Frampton (detail)A Game of Patience, Meredith Frampton (detail)vrijdag 13 september 2019

Museum MORE presenteert: For Real, Britse Realisten van 1920-1939

De jaren 20 van de vorige eeuw luidde de Roaring Twenties in. In Europa werden de puinhopen van de Eerste Wereldoorlog opgeruimd. Langzaam krabbelde de wereld weer op. Zo ook in Groot-Brittannië, waar een duidelijke verschuiving in de kunstwereld plaatsvond. Men was het beu om oorlogsschilders te zijn, waarbij zij de ellende van de loopgraven weergaven. Ze wilden terug naar een simpeler tijd. Een tijd waar schoonheid voortkomt uit het dagelijks leven. Met een knipoog naar oude meesters en de oude fresco’s, maar wel met een soms bijna fotografisch realisme, een boeiend spel van licht en schaduwen en een spectaculair oog voor detail. Museum MORE zet de Britse Realisten in de schijnwerpers in de tentoonstelling For Real waarbij realiteit en het hart van de kunstenaar in ieder schilderij verborgen zit. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries – Meredith Framptom A Game of Patience)

Lees verder: https://writingberries.blogspot.com/2019/09/museum-more-presenteert-for-real-britse.html

foto Safaripark Beekse Bergen
foto Safaripark Beekse Bergen donderdag 12 september 2019

Nubische girafjes geboren in Beekse Bergen

Hiep hiep hoera! Er zijn weer twee Nubische girafjes geboren in Safaripark Beekse Bergen. Afgelopen weekend werd Michelle moeder van Jacques en Twiga van Max. De twee jongens zijn halfbroers, want ze delen dezelfde vader, Ikinya. Met de komst van de twee jongens telt de giraffengroep van het safaripark nu 38 leden, verdeeld over een aantal groepen in het park. Hiermee is het de grootste giraffenpopulatie in Europa. (foto: Beekse Bergen)

Lees verder: https://writingberries.blogspot.com/2019/09/nubische-girafjes-geboren-in-beekse.html

woensdag 11 september 2019

Genieten van... nijntje museum

Nijntje is een echt Utrechts icoon. Ze mag dan een klein, wit, schattig konijntje zijn, groot en klein kennen haar over de hele wereld. Vorig jaar schreef ik al een artikel over nijntje, het Utrechtse konijntje. Vandaag wil ik graag iets meer vertellen over het nijntje museum in Utrecht. Een klein, gezellig museum waar je als volwassene geniet van de nostalgie en waar kinderen letterlijk spelen in de wereld van nijntje en Dick Bruna. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder: https://writingberries.blogspot.com/2019/09/genieten-van-nijntje-museum.html

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?