U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 Online Magazine & Blog

Tekstschrijven is mijn beroep en mijn passie. Naast het vervaardigen van mooie freelance opdrachten voor jou als opdrachtgever, ben ik ook dagje uit-blogger. Op mijn online magazine lees je toffe reportages en nieuwtjes over verschillende dagjes uit in Nederland, zoals pretpark, museum en dierentuin. Maar ik schrijf ook graag over mijn hondje, geef ik zo nu een dan een schrijfcoach tip én komen er verschillende goede doelen voorbij. Je leest er alles over via http://writingberries.blogspot.nl. Neem snel een kijkje op de website of kies vast een van de meest recente artikelen uit om te lezen.

Meest recente artikelen

dinsdag 3 december 2019

Advent: aanloop naar Kerst

De aanloop naar Kerst toe wordt ook de adventsperiode genoemd. Tijdens deze periode wordt er afgeteld naar Eerste Kerstdag – de dag waarop we vieren dat Jezus werd geboren. Vroeger had ik vaak een adventskalender, waarbij je iedere dag een hokje mocht openen (wel even zoeken naar het juiste hokje natuurlijk) waarachter een chocolaatje of een klein stukje speelgoed schuilging. Tegenwoordig maken veel bedrijven adventskalenders. Zo zijn er bijvoorbeeld ook Lego, Harry Potter, essence cosmetica en dergelijke kalenders te koop. Maar wat is de advent eigenlijk precies en waar komt het vandaan. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder: https://writingberries.blogspot.com/2019/12/advent-aanloop-naar-kerst.html

maandag 2 december 2019

Het is bijna Pakjesavond!
Tips voor lastminute cadeaus & gedichten

Jippie! Het is bijna Pakjesavond. En hoewel er al zo links en rechts families zijn getrakteerd op pepernoten, schuimpjes, chocoladeletters en cadeaus het afgelopen weekend, is de goedheiligman nog lang niet klaar met het uitdelen van alle presentjes. Sinterklaas en zijn Pieten hebben het er maar druk mee. Vooral als die Pietjes en Klaasjes die nog even lastminute naar de winkel moeten om een cadeautje te scoren. En dan moet je er misschien ook nog wel een gedicht bij schrijven! Sinterklaasstress kan heel vervelend zijn, maar… relax, ontspan en zet even op een rijtje wat je nog allemaal moet doen. Dat helpt. Net als de tips voor lastminute cadeautjes en gedichten. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder: https://writingberries.blogspot.com/2019/12/het-is-bijna-pakjesavond-tips-voor.html

zaterdag 30 november 2019

Writing Berries Maandoverzicht November

Jawel, het is alweer de laatste dag van de maand… dat betekent dat het morgen de laatste maand van het jaar alweer aanbreekt. De afgelopen maand stond in het teken van dagjes naar de dierentuin, een crochet-a-long haakwerkje en verjaardagen. Op 2 november vierde ik met Writing Berries het 7-jarig bestaan en begon ik deze maand al vooruit te plannen voor 2020. Ook leverde november nieuwe publicaties op voor mij als freelancer bij Nieuwsblad Transport, Dreefnieuws en VIND magazine. Kortom, het was weer een heerlijke productieve maand met veel leuke activiteiten. En er viel ook weer heel wat te schrijven voor dit dagje uit blog. Dus kruip met je favoriete mok en warme drank in een hoekje van de bank en geniet nog even mee van alle artikelen van afgelopen maand. Je vindt ze het snelst door op onderstaande tussenkopjes te klikken. (foto’s mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder: https://writingberries.blogspot.com/2019/11/writing-berries-maandoverzicht-november.html

vrijdag 29 november 2019

Iconische Kerst met HEMA

Wie aan Kerst denkt, denkt aan lichtjes en glimmende ornamenten. Aan gezelligheid en knus samenzijn. Wellicht wel aan schaatsen en aan een koek en zopie tent. Of die HEMA rookworst bij de stamppot… Geen wonder dat deze typische Hollandse elementen door HEMA zijn opgenomen in de collectie Kerstversiering. Hang eens een stroopwafel, HEMA rookworst of de enige echte HEMA tompouce in de boom. Of ga je toch meer voor Takkie van Jip & Janneke? Daar krijg je toch ineens een heel andere Kerstboom van? De ornamenten zijn trouwens ook ideaal als Sinterklaascadeautje. (foto’s: HEMA)

donderdag 28 november 2019

Adopteer een zeehond als Sinterklaascadeau

Zeehondjes zijn misschien wel de meest schattige roofdieren (ze jagen immers op vis) die er zijn. Met hun grote ogen, snoezige snoetje en dat olijke neusje… Helaas hebben veel zeehondjes het moeilijk doordat ze in visnetten terecht komen of ziek worden. Gelukkig zijn er dan de lieve mensen van zeehondenopvangcentra, zoals Zeehondencentrum Pieterburen, die deze zeehonden weer zo snel mogelijk beter maken. Met een beetje hulp van ons mensen natuurlijk. Adopteer daarom eens symbolisch een zeehondje als cadeau voor Sinterklaas. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder: https://writingberries.blogspot.com/2019/11/adopteer-een-zeehond-als.html

woensdag 27 november 2019

Genieten van... ZooParc Overloon

In Noord-Brabant ligt bij het plaatsje Overloon de gezellige dierentuin ZooParc Overloon. Een uitgestrekt aangelegd park vol bijzondere dieren. De eerste keer dat ik in deze dierentuin kwam, was ik meteen verkocht. Ik was uitgenodigd voor het 12½ jarig ‘huwelijk’ van Witwanggibbons Nonkel en Kanette. Kanette woont inmiddels in Dierenrijk en Nonkeltje leeft helaas niet meer, maar o wat heeft die dag een indruk op mij achtergelaten. Inmiddels heb ik het park meerdere malen bezocht. Heb ik oog in oog gestaan met een reuzenmiereneter, heb ik overstekende reuzenkangoeroes voorrang gegeven en heb ik staan wegdromen bij de witte tijgers. Tijd om ook dit park in de schijnwerpers te zetten in deze rubriek. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder: https://writingberries.blogspot.com/2019/11/genieten-van-zooparc-overloon.html

dinsdag 26 november 2019

Sinterklaasuitjes: O kom er eens kijken

Volgende week vieren we weer het grote Sinterklaasfeest. Maar dat wil niet zeggen dat de Goedheiligman niet elders alvast zijn opwachting maakt. Vorig weekend waren er al verschillende Sinterklaasuitjes te bezoeken en ook komend weekend wordt er in heel het land feest gevierd. Misschien ook wel bij je favoriete uitje! Een paar Sinterklaasuitjes heb ik hier vast uitgelicht, maar check ook zeker de website van je eigen favoriete uitje om te zien of Sinterklaas daar ook nog even langs komt. Sinterklaas en zijn Pieten hebben het er maar druk mee!
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder: https://writingberries.blogspot.com/2019/11/sinterklaasuitjes-o-kom-er-eens-kijken.html

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?