U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 Online Magazine & Blog

Naast tekstschrijver ben ik ook blogger. Zo schrijf ik vooral over dagjes uit in Nederland. Kom een kijkje nemen op http://writingberries.blogspot.nl

 

Meest recente blogs

 

maandag 16 juli 2018

Hond Gezond: het hondenpaspoort

Je leest vaak als je met de hond ergens heen gaat, dat je een geldig vaccinatiebewijs bij je moet hebben. Mocht dan bijvoorbeeld de hostess van DierenPark Amersfoort aan je vragen of je hond wel al zijn inentingen heeft, dan kun je dat netjes laten zien. Overigens is mij dit in al die jaren dat ik met de hond naar de dierentuin ga niet overkomen, maar het zou zomaar kunnen. Nog belangrijker is het om het vaccinatieboekje mee te nemen op reis, want ook aan de grens, op de camping of zomaar tijdens een wandeling in een stad kan erom gevraagd worden. Eigenlijk is het vaccinatieboekje een soort paspoort voor je hond. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder: http://writingberries.blogspot.com/2018/07/hond-gezond-het-hondenpaspoort.html

 

vrijdag 13 juli 2018

Stedentrip in Nederland overzicht

De afgelopen 10 weken heb ik jullie meegenomen langs bijzondere steden (en plekken) in Nederland in de rubriek Stedentrip in Nederland. Ik hoop dat het je inspiratie heeft opgeleverd voor een leuk dagje uit of een vakantie in Nederland. Om alles nog even rustig na te lezen, klik je op onderstaande foto’s. Zo kom je vanzelf bij het artikel over Woerden – waarmee ik deze serie gestart ben – of lees alles over Voorne-Putten nog eens rustig na. Via de artikelen vind je ook de websites van de verschillende VVV’s die deze steden vertegenwoordigen. Ik wens jullie veel leesplezier! En als je nog suggesties hebt voor een stedentrip in Nederland zet dan je suggesties in de opmerkingen onder dit artikel en wie weet neem ik je idee dan mee in een volgende serie Stedentrip in Nederland. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder: http://writingberries.blogspot.com/2018/07/stedentrip-in-nederland-overzicht.html

 

donderdag 12 juli 2018

Zomerfeest in de dierentuinen

De zomervakanties zijn begonnen (bijna voor alle regio’s) en met dit prachtige weer is dat al een feestje. Maar met al die jarige dierentuinen wordt de zomer zelfs nog specialer. Uiteraard organiseren bijna alle dierentuinen gezellige, uitdagende en leuke activiteiten voor jong en oud deze zomer. Drie van deze feestelijkheden zet ik hier voor je op een rij. Maar check altijd de website van je favoriete dierenpark om te zien wat er nog meer te doen is.
(afbeelding: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder: http://writingberries.blogspot.com/2018/07/zomerfeest-in-de-dierentuinen.html

 

woensdag 11 juli 2018

Lynxen op Texel, Kaap Skil op Teso boot, kruiden in de Oudheidkamer en meer Texelnieuws

Het is geen geheim dat ik hou van Texel. Het eiland bruist en er valt veel te beleven. Dat blijkt ook weer uit de vele nieuwsberichten die ik heb mogen ontvangen over een bijzondere vondst, leuke activiteiten en hulp aan zwanen in Rotterdam. Daarom vandaag een blog met nieuws uit Texel waarbij Kaap Skil, Ecomare en De Oudheidkamer centraal staan.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries – vuurtoren De Cocksdorp)

Lees verder: http://writingberries.blogspot.com/2018/07/lynxen-op-texel-kaap-skil-op-teso-boot.html

 

dinsdag 10 juli 2018

13 juli: Koffie & Cake - over de dood in kinderboeken bij De Kinderboekwinkel

Doodgaan is een vreemd begrip voor kinderen. Als je nog maar klein bent, is het overlijden van een familielid of huisdier een vreemd en zeer abstract begrip. Aan de andere kant gaan kinderen heel anders om met sterven. Ze nemen het van nature wat makkelijker aan dat het ‘erbij hoort’. Toch is het een thema waar wij als volwassenen niet graag over praten met kinderen, zelfs al zitten ze boordevol vragen. Gelukkig zijn er heel veel boeken voor peuters, kleuters en kinderen om doodgaan bespreekbaar te maken. Want doodgaan – hoe moeilijk en verdrietig ook – kun je beter uitleggen met een mooi verhaal, nog voordat er sprake is van een sterfgeval. De Kinderboekwinkel aan de Rozengracht in Amsterdam wil iedereen graag helpen met dit moeilijke thema en daarom organiseren zij 13 juli een speciale themamiddag genaamd Koffie & Cake – over de dood in kinderboeken. (foto: Ingrid en Dieter Schubert, uit: Slapen Vissen?, Jens Raschke, Lemniscaat 2018)

Lees verder: http://writingberries.blogspot.com/2018/07/13-juli-koffie-cake-over-de-dood-in.html

 

maandag 9 juli 2018

Nijntje -  Utrechts konijntje

Wie is er eigenlijk niet opgegroeid met nijntje? Het schattige witte konjintje van de Familie Pluis heeft vele harten in Nederland en ver daarbuiten veroverd. Over de grens heet nijntje vooral miffy, omdat het Nederlandse nijntje niet door iedereen uitgesproken kan worden. Als Utrechts meisje en schrijfster heeft nijntje een extra speciaal plekje in mijn hart. Daarom vandaag een artikel over een van de beroemdste konijntjes ter wereld: nijntje, een Utrechts konijntje.
(foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder: http://writingberries.blogspot.com/2018/07/nijntje-utrechts-konijntje.html

 

een aantal sprookjesboeken uit mijn collectie een aantal sprookjesboeken uit mijn collectie zaterdag 7 juli 2018

7 juli: Dag van het Sprookje

Er was eens in een land hier ver vandaan een meisje dat voor bloemen zorgde. Zij was zo lief voor deze bloemen dat ze de mooiste liederen zongen. Op een dag kwam er een graaf langs haar bloementuin. Hij huilde tranen van geluk toen hij de bloemen hoorde zingen. Dat wilde hij iedere dag wel horen en hij droeg zijn lakei op om enkele bloemen mee te nemen naar zijn kasteel. De lakei schepte de bloemen met bollen en al uit de grond en hoe hard ze ook gilden… het meisje was te laat om haar bloemen te redden. Alle bloemen zongen een treurig lied die dag. En de hele avond. Behalve de gestolen bloemen. Ze hadden een mooi plekje gekregen in de tuin van de graaf, maar zingen… nee, dat deden ze niet. Na een aantal dagen bracht de graaf de bloemen weer terug naar het meisje. Bij het weerzien zongen de bloemen weer volop. Dat ontroerde de graaf wederom tot tranen aan toe. En het meisje? Dat was zo lief om hem in de bloementuin uit te nodigen om te luisteren en te genieten… Einde. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – origineel sprookje van Berry de Nijs/ ©berrydenijs-7juli2018)

Lees verder: http://writingberries.blogspot.com/2018/07/7-juli-dag-van-het-sprookje.html