U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 Online Magazine & Blog

Naast tekstschrijver ben ik ook blogger. Zo schrijf ik vooral over dagjes uit in Nederland. Kom een kijkje nemen op http://writingberries.blogspot.nl

 

Meest recente blogs

 

We love Mosha, Studio Chiang MaiWe love Mosha, Studio Chiang Maiwoensdag 19 september 2018

Elephant Parade op Schiphol

Op Schiphol is er een bijzondere expositie te zien. Op het parkeerdek van P1, langs de Traverse, door de hal en op het plein voor de luchthaven zitten en staan allemaal bijzondere babyolifantjes. De een is beschilderd als een Hollandse kaas. De ander zit vol hartjes. En weer een ander ziet eruit als een vliegtuig. Er zijn maar liefst 34 sculpturen te ontdekken op Schiphol. Een aanrader. Helemaal als je weet dat deze parade een heel goed doel steunt, namelijk het olifanten hospitaal in Lampang in Noord-Thailand.
(foto's: Berry de Nijs/Writing Berries – The Elephant Parade, Schiphol
We Love Mosha, Studio Chiang Mai)

Lees verder: http://writingberries.blogspot.com/2018/09/elephant-parade-op-schiphol.html

 

maandag 17 september 2018

Goed Doel: Gorilla Stichting Nederland

Gorilla’s zijn fantastische mensapen. Met hun doordringende, zachtaardige ogen kijken ze je strak aan en houden de omgeving sterk in de gaten. Ik vind gorilla’s prachtig. De mimiek, de familiebanden, de sereniteit… In Apenheul, Burgers’ Zoo, GaiaZOO, Safaripark Beekse Bergen, Artis, Ouwehands Dierenpark en Diergaarde Blijdorp mag ik graag naar ze kijken. In de Nederlandse dierentuinen (en in de meeste dierentuinen overigens) wonen vooral Westelijke Laagland Gorilla’s. Deze soort is herkenbaar aan korter haar en een bruinige kruin. Van alle gorillasoorten in het wild zijn er waarschijnlijk van deze nog de meeste over… maar het gaat helaas hard bergafwaarts met alle gorilla’s. En daar wil de Gorilla Stichting Nederland iets aan veranderen. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Safaripark Beekse Bergen, 2016)

Lees verder
: http://writingberries.blogspot.com/2018/09/goed-doel-gorilla-stichting-nederland.html

 

Hollands Strandgezicht is dankzij een schenking weer thuis in De Mesdag CollectieHollands Strandgezicht is dankzij een schenking weer thuis in De Mesdag Collectievrijdag 14 september 2018

Nieuwe Mesdag te zien in De Mesdag Collectie

Gisteren tijdens de pers preview van De Zindering van de Zee gisteren in De Mesdag Collectie in Den Haag vond er nog een bijzonder moment plaats. Sinds gisteren is er namelijk dankzij een schenking een schilderij van Mesdag weer te zien in het museum. Het schilderij genaamd Hollands Strandgezicht is een welkome toevoeging aan de collectie. En een zeer bijzonder werkje om te zien.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Hollands Strandgezicht, Hendrik Willem Mesdag ca. 1878-1880)

Lees verder: http://writingberries.blogspot.com/2018/09/nieuwe-mesdag-te-zien-in-de-mesdag.html

 

donderdag 13 september 2018

Beleef de zindering van de zee in De Mesdag Collectie

De zee. Het is weids en groot. Niet te temmen door de mens, maar boordevol aantrekkingskracht en mysterie. De zee leeft. Met iedere golfslag geeft en neemt ze. Ze zindert. Deze facetten van de zee komen samen in De Mesdag Collectie te Den Haag tijdens de tentoonstelling “De zindering van de zee”. Een perfect thema voor dit museum, vooral als je weet dat Hendrik Willem Mesdag een groot liefhebber was van het schilderen van zeegezichten. Voor deze tentoonstelling mocht gastconservator Joanna de Vos voor het eerst zowel de expositiezalen (het oude atelier van Sientje Mesdag) als de rest van het museum gebruiken om zo de indrukwekkende hedendaagse kunstwerken nog meer te verbinden met de 19de eeuwse collectie van het echtpaar Mesdag. Vanmorgen kreeg de pers een exclusieve rondleiding van Joanna en de hoofd conservator van het Van Gogh Museum Edwin Becker. Er waren zelfs vijf kunstenaars aanwezig die meer over hun eigen werken vertelden. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder: http://writingberries.blogspot.com/2018/09/beleef-de-zindering-van-de-zee-in-de.html

 

woensdag 12 september 2018

Anoniem op de foto in DierenPark Amersfoort

O wat is het toch heerlijk om foto’s te maken in de dierentuin. Ik kan er echt helemaal van genieten als ik die ene perfecte foto van een olifant of leeuw heb gemaakt. De kleuren zijn goed, de belichting is prachtig en het onderwerp staat er prima op. Echter is het soms lastig – vooral op heel drukke dagen – om geen vreemde mensen op je foto te zetten. Toch als ik heel erg tevreden ben over mijn foto en ik kan de mensen er niet uit knippen, zet ik deze gewoon op Facebook en Instagram. En wellicht hier op mijn blog, als het tenminste past bij een artikel. Maar zijn die andere mensen daar eigenlijk wel zo blij mee dat ze zomaar op social media worden gedeeld? Met de vernieuwde privacy wet zou ik eigenlijk toestemming moeten hebben voor het delen van een ander op mijn social media kanalen. En het is een hele kluif om ter plekke toestemming aan iedereen te vragen. Maar… DierenPark Amersfoort heeft daar iets op gevonden! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – DierenPark Amersfoort, 2018)

Lees verder: http://writingberries.blogspot.com/2018/09/anoniem-op-de-foto-in-dierenpark.html

 

dinsdag 11 september 2018

Bijzonder: Algazelle geboren in DierenPark Amersfoort

Het zijn schitterende antilopen: de algazellen. In DierenPark Amersfoort zijn het de buren van de prairiehondjes, vlakbij de ingang. De dieren zijn sierlijk wit en hebben lange, naar achter gebogen hoorns (ook de vrouwtjes). Vorige week is er dan eindelijk een kleintje geboren in de Amersfoortse dierentuin. En dat is heel bijzonder. Vooral als je weet dat deze dieren in het wild zijn uitgestorven. (foto: DierenPark Amersfoort)
(foto: DierenPark Amersfoort)

Lees verder: http://writingberries.blogspot.com/2018/09/bijzonder-algazelle-geboren-in.html

 

maandag 10 september 2018

Hond Gezond: Therapeut op pootjes

Praat jij wel eens met je hond? Als je bij mij binnen zou komen – en ik zou het niet weten natuurlijk – dan kun je mij zomaar betrappen op het feit dat ik gezellig met mijn hondje aan het praten ben. Althans, ik praat. Hij luistert (hoop ik) naar mijn zorgen en verhalen. Door tegen mijn hondje te praten kom ik tot rust. Zo zet ik makkelijker mijn planning op een rijtje of weet ik weer wat ik moet doen als het voor mijn gevoel even tegen zit. Dat is heel fijn. Misschien worden honden daarom ook wel therapeuten op pootjes genoemd. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder: http://writingberries.blogspot.com/2018/09/hond-gezond-therapeut-op-pootjes.html

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?