U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 Online Magazine & Blog

Naast tekstschrijver ben ik ook blogger. Zo schrijf ik vooral over dagjes uit in Nederland. Kom een kijkje nemen op http://writingberries.blogspot.nl

 

Meest recente blogs

 

dinsdag 13 november 2018

Holland succesvol gepromoot in Londen dankzij Keukenhof

De World Travel Market in Londen is een van de grootste toeristische vakbeurzen in Europa. Hier komen veel toeristen die uitjes zoeken in de rest van Europa. Op zo een druk bezochte beurs, mag Nederland niet ontbreken. En daarom organiseerde Keukenhof en de Tourism Group International samen een Holland stand waarbij de Hollandse iconen van klompen, molens en tulpen uiteraard niet mochten ontbreken. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Keukenhof)


Lees verder:
http://writingberries.blogspot.com/2018/11/holland-succesvol-gepromoot-dankzij.html

 

maandag 12 november 2018

Schrijfcoachtip: Word verliefd

Weet je nog, dat wanneer je vroeger een opstel moest schrijven over iets waar je helemaal niets mee had, dat je daar echt uren over deed. Maar wanneer het verslag over iets ging waar je helemaal vol van was, dat het dan echt zo af was? Schrijven is leuk, vooral over dingen die je na aan het hart liggen. Maar er zijn soms onderwerpen waar je minder mee kan (heb ik ook last van, dat geef ik eerlijk toe). Hoe zorg je er dan voor dat het schrijven toch gemakkelijk gaat? Simpel: word verliefd op wat je schrijft. (afbeelding: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder
: http://writingberries.blogspot.com/2018/11/schrijfcoachtip-word-verliefd.html

 

zaterdag 10 november 2018

Er gaat heel wat gebeuren in WILDLANDS

Op 11 december 2015 zette ik voor het eerst voet in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Het was een bouwdag voor pers en bloggers, waarbij er meer verteld werd over de achtergronden, de ideeën, de dieren en de verhaallijnen die het park zou gaan volgen. We klommen in de safaritruck en reden een rondje over het terrein van Serenga, waarbij je met een beetje fantasie de giraffen en neushoorns al om je heen zag lopen. We wandelden door de kas van Jungola en je voelde de sfeer van aapjes en kinderen die zij aan zij zouden klimmen al helemaal. En in Nortica zwommen in gedachten de ijsberen al langs het glas. Ik zag het helemaal zitten als belevenisdierentuin, waarbij je dieren moest zoeken in hun grote verblijven. Ik keek al reikhalzend uit naar de opening die volgend jaar zou volgen…
(foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries – WILDLANDS 2015-2017)

Lees verder: http://writingberries.blogspot.com/2018/11/er-gaat-heel-wat-gebeuren-in-wildlands.html

 

donderdag 8 november 2018

Museumnieuws met nieuwe tentoonstellingen

Je kan wel merken dat de herfst is aangebroken, want heel veel musea hebben nieuwe tentoonstellingen. Zo heeft het Teylers museum wel een heel bijzondere tentoonstelling en heeft het Openluchtmuseum weer iets aan het Canon van Nederland mogen toevoegen. Maar dat zijn niet de enige nieuwtjes uit de musea in Nederland. Daarom vandaag een greep uit al het nieuws bij elkaar gebracht.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder: http://writingberries.blogspot.com/2018/11/museumnieuws-met-nieuwe.html

 

foto Ouwehands Dierenparkfoto Ouwehands Dierenparkdinsdag 6 november 2018

Betoverend: China Light in Ouwehands Dierenpark

Een aantal jaar geleden streek China Light neer in de Botanische Tuinen te Utrecht, Burgers’ Zoo in Arnhem en in Beekse Bergen te Hilvarenbeek. Dit jaar verandert Ouwehands Dierenpark in Rhenen in een betoverend spektakel tijdens dit magische lichtfestival. Vanaf 30 november tot en met 6 januari 2019 geniet je van de meest mooie lichtkunstwerken in het dierenpark. Overdag zijn de lantaarns al prachtig en kleurrijk, maar als het donker wordt en de lichtjes gaan aan… dan is het net of je in een sprookjesboek terecht gekomen bent. (foto: Ouwehands Dierenpark)

Lees verder: http://writingberries.blogspot.com/2018/11/betoverend-china-light-in-ouwehands.html

 

maandag 5 november 2018

Analoge hobby's: even achter dat scherm vandaan

Als tekstschrijver zit ik een zeer groot deel van de dag achter mijn laptop. Ondertussen check ik op mijn mobieltje mijn what’s app berichtje en speel ik zo nu en dan (om de hersenen te resetten) een potje Candy Crush op mijn iPad. Ik geef toe: al die schermen zijn zeer leuk en zeer verslavend. Maar ik weet ook wel dat het niet altijd even goed is om jezelf zoveel en zolang aan beeldschermen bloot te stellen. ‘Daar krijg je vierkante ogen van,’ zou mijn oma hebben gezegd. En ergens heeft ze ook wel gelijk, want van al dat turen worden mijn ogen vaak droog en vermoeid. Omdat ik zo nu en dan ook achter die schermen vandaan wil, heb ik naast digitale hobby’s ook analoge hobby’s. Zo mag ik graag een boek lezen en hou ik van haken, knutselen en spelletjes. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder: http://writingberries.blogspot.com/2018/11/analoge-hobbys-even-achter-dat-scherm.html

 

foto: De Beeldentuinfoto: De Beeldentuinvrijdag 2 november 2018

Winterfair in Dickensstijl in De Beeldentuin

Het is nog herfst, maar de winterse sferen beginnen al te komen. Zo ook bij De Beeldentuin in Garderen. ’t Veluws Zandsculpturenfestijn is weer voorbij, maar nu wordt het terrein omgetoverd tot een prachtig, sprookjesachtig winters decor. Ga mee terug naar het Engeland van 1850 tijdens de Winterfair in Dickensstijl bij De Beeldentuin in Garderen. Dit evenement is te bezoeken van 29 november tot en met 1 december en dan weer van 5 tot en met 8 december.
(foto: De Beeldentuin)

Lees verder: http://writingberries.blogspot.com/2018/11/winterfair-in-dickensstijl-in-de.html

 

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?