U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 Online Magazine & Blog

Tekstschrijven is mijn beroep en mijn passie. Naast het vervaardigen van mooie freelance opdrachten voor jou als opdrachtgever, ben ik ook dagje uit-blogger. Op mijn online magazine lees je toffe reportages en nieuwtjes over verschillende dagjes uit in Nederland. Maar ik schrijf ook graag over mijn hondje, geef ik zo nu een dan een schrijfcoach tip én komen er verschillende goede doelen voorbij. Je leest er alles over via http://writingberries.blogspot.nl. Neem snel een kijkje op de website of kies vast een van de meest recente artikelen uit om te lezen.

Meest recente artikelen

zaterdag 16 november 2019

Geopend: de Sinterklaasgedichtenservice

Jongens, heb je het al vernomen? Sinterklaas is aangekomen!
Dit keer kwam hij met de stoomtrein. Omdat hij ook eens in Apeldoorn wilde zijn
En nu kunnen we weer genieten. Van Sinterklaas, paard en alle Pieten
Het is tijd voor gedichten en cadeaus. Op school, de speelzaal en bij de bejaardensoos
Maar… heb jij last van gedichtenstress?. En moet je er 20? 1? 10? Misschien 6?
Ga niet zitten zwoegen, want ik dicht met veel genoegen
Ieder Sinterklaasrijmpje aan elkaar. Dan ben jij lekker snel klaar
Heb jij tijd voor een ontspannen moment voor je weer van hot naar her rent
Je kan relaxt een speculaasje in je koffie dopen, want de Sinterklaasgedichtenservice is weer open!

(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder: https://writingberries.blogspot.com/2019/11/geopend-de-sinterklaasgedichtenservice.html

vrijdag 15 november 2019

Veilig met de roltrap

Ik vind het heerlijk om de roltrap te nemen. Het is zo lekker relaxt en je komt vanzelf boven of beneden – net waar je heen gaat natuurlijk. Als ik op de roltrap sta, verbaas ik mij wel eens over hoe sommige mensen ermee omgaan. Soms word ik er bijna vanaf geduwd, omdat iemand anders ineens met megahaast om de trein te halen voorbij wil. Of er loopt iemand tegen je boodschappentas aan, zodat je uit balans raakt. ‘Neem dan de trap,’ denk ik dan wel eens. Er zijn echter veel mensen die onveilig met de roltrap omgaan, zo blijkt uit onderzoek van het Liftinstituut. Wist je bijvoorbeeld dat er jaarlijks ruim 500 mensen op de spoedeisende hulp terechtkomen door onveilig roltrapgebruik? Dan is een dagje uit naar een winkelcentrum toch ineens minder leuk… (foto: Liftinstituut)

Lees verder: https://writingberries.blogspot.com/2019/11/veilig-op-de-roltrap.html

woensdag 13 november 2019

Genieten van... Beelden aan Zee

Ik hou van het strand. Ik kan altijd helemaal mezelf verliezen als ik de meeuwen hoor krijsen, de golven op de branding zie slaan en de zilte zeelucht ruik. Zelfs op heel drukke stranddagen heb ik dat. Dan neemt de omgeving mij gewoon mee naar een sprookjeswereld… Aan het strand van Scheveningen wordt dit gevoel nog eens versterkt door de gekke sprookjesachtige beelden op de boulevard. Ze zijn onderdeel van Museum Beelden aan Zee dat net achter de duinen ligt en een schatkamer aan prachtige standbeelden herbergt. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder: https://writingberries.blogspot.com/2019/11/genieten-van-beelden-aan-zee.html

dinsdag 12 november 2019

Kom genieten van de Winter Efteling

De winter lijkt qua temperaturen al te zijn aangebroken. Een goede timing, want sinds gisteren geniet je tot en met 2 februari 2020 van de bijzondere, nog sprookjesachtiger Winter Efteling. Het Sprookjesbos is feeëriek verlicht, overal vind je vuren om je aan te warmen en er worden liederen gezongen. De langlaufbaan is weer terug en natuurlijk geniet je in het overdekte IJspaleis van een schaatsbaan en een glijbaan. Kortom, er valt weer veel moois te beleven in Winter Efteling!
(foto’s: Efteling)

Lees verder: https://writingberries.blogspot.com/2019/11/kom-genieten-van-de-winter-efteling.html

maandag 11 november 2019

Sint Maarten, Sint Maarten, de koeien hebben staarten...

…de meisjes hebben rokjes aan, daar kom Sinte Maarten aan! En 11 november is de dag, dat mijn lichtje schijnen mag. Zo, dat zijn slechts twee Sint Maarten liedjes die je vanavond misschien wel aan de deur te horen krijgt. Sint Maarten wordt op steeds meer plekken in Nederland gevierd met lampionnenoptochtjes en liedjes aan de deuren. Als beloning geef je de kinderen natuurlijk iets lekkers mee, zoals een snoepje of een mandarijn. Want Sint Maarten is een soort van bedelfeest, waarbij je een ander dus iets lekkers geeft, zoals Sint Maarten vroeger ook deed.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Standbeeld van Sint Maarten in Utrecht, Albert Termote, 1948)

donderdag 7 november 2019

Kikker plant tulpen in Keukenhof

Kikker komt naar de Keukenhof volgend jaar. Daar krijgt hij een heel eigen Kikkerdag. En om dat alvast te vieren, heeft hij op 5 november met de hulp van verschillende kinderen van Kindercampus Joseph in Lisse en tuinman André Beijk zijn eigen tulpen geplant. Natuurlijk kregen de kinderen en Kikker ook nog les over de tulpenbollen voordat ze de grond in gingen.
(foto’s: Keukenhof)

Lees verder: https://writingberries.blogspot.com/2019/11/kikker-plant-tulpen-in-keukenhof.html

woensdag 6 november 2019

Genieten van... Sea Life Scheveningen

Ik hou van de zee en van de visjes en zoogdieren die er wonen. Zelfs zou ik echter niet zo snel in het water duiken om de onderwaterwereld al snorkelend of met zuurstofflessen op mijn rug te gaan ontdekken. Gelukkig hoeft dat ook niet, dankzij Sea Life Scheveningen waar je de wondere wereld der vissen kan ontdekken. Zo zijn er zeepaardjes, zeeschildpadden, allerhande roggen, haaien en krabbetjes en natuurlijk zeeanemonen en nog veel meer. Wist je dat Sea Life Scheveningen onderdeel uitmaakt van een wereldwijde keten? Zo ben ik ook eens in Oberhausen bij Sea Life geweest en zijn er over de wereld verschillende vestigingen te vinden. Sea Life is overal hetzelfde qua opbouw, maar verschilt duidelijk op één punt: het lokale waterleven. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder: https://writingberries.blogspot.com/2019/11/genieten-van-sea-life-scheveningen.html

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?