U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 Online Magazine & Blog

Naast tekstschrijver ben ik ook blogger. Zo schrijf ik vooral over dagjes uit in Nederland. Kom een kijkje nemen op http://writingberries.blogspot.nl

 

Meest recente blogs

 

dinsdag 11 december 2018

Bijzonder genieten van de InstaEmpty in Museum Meermanno

Ik ben gek op boeken. Dus een uitnodiging van Museum Meermanno/Huis van het Boek, dat is natuurlijk fantastisch! En als het museum dan ook nog eens nagenoeg leeg is... Dan heb ik meteen zin om een spannend verhaal te schrijven. En dit museum biedt genoeg inspiratie. Van de gekke Egyptische verzameling van de Baron van wie dit woonhuis ooit was, tot aan het bijzondere Scriptorium waar je zelf met een ganzenveer kan calligraferen - uiteraard gekleed in monnikspij. En dan hebben we het nog niet gehad over de tentoonstelling van Quentin Blake die er momenteel gaande is. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de mini bibliotheek! Gisteren was ik dus aanwezig bij de zogeheten InstaEmpty in Museum Meermanno/Huis van het Boek. En dat was heel erg leuk. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder: https://writingberries.blogspot.com/2018/12/bijzonder-genieten-van-de-instaempty-in.html

 

maandag 10 december 2018

Brrr...wat is het koud, kom we gaan naar buiten

Het regent en het kwik flirt ’s nachts met de nul graden Celsius barrière van de thermometer. Oftewel: de herfst is langzaamaan over aan het gaan in de winter. Je merkt het ’s nachts als je er even uit moet voor een toiletbezoek dat het heerlijk warm is onder de dekens, maar daar buiten absoluut niet. Als het buiten kouder wordt, is het gezellig om lekker binnen te zijn. Met een spelletje aan tafel bijvoorbeeld of lekker op de bank met je favoriete Netflix serie. Om binnen nog meer te genieten, ga je tussendoor wel lekker een frisse neus halen. Want koud weer is wel lekker voor een mens. En eerlijk gezegd, vind ik het heerlijk weer om er een dagje in op uit te gaan. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Blijdorp, december 2018)

Lees verder: https://writingberries.blogspot.com/2018/12/brrr-wat-is-het-koud-kom-we-gaan-naar.html

 

vrijdag 7 december 2018

Genieten van de Kerstmarkt op Kasteelpark Born

Zet deze Kerstmarkt maar vast in je agenda: 16 december, Kasteelpark Born in Limburg. De entree is gratis en je kan ook meteen Kasteelpark Born zelf bezoeken. En neem je een lang houdbaar product mee? Kasteelpark Born zamelt die dag namelijk voedsel in voor de Voedselbank. Kom ook vast in Kerstsfeer in Kasteelpark Born.

(foto’s: Kasteelpark Born)

 

Lees verder: http://writingberries.blogspot.com/2018/12/genieten-van-de-kerstmarkt-op.html

 

donderdag 6 december 2018

Magische winteravonden in de dierentuin

In het donker naar de dierentuin, dat is best spannend. Zouden de tijgers nog wakker zijn? Liggen de chimpansees al in hun opgemaakte nestje? En worden de uilen soms actief nu de avonden eerder beginnen? Overdag is het al leuk om in de dierentuin te zijn, maar nu de avonden al vroeg vallen, is zo een bezoek nog specialer. Helemaal omdat veel dierenparken extra sfeervolle verlichting hebben opgehangen. Sommige tuinen hebben zelfs vuurkorven en gezellige kraampjes waar je winterse lekkernijen haalt. Er valt de komende tijd heel veel moois te beleven. Een paar van deze sfeervolle uitjes vind je hier ter inspiratie. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries) 

Lees verder: http://writingberries.blogspot.com/2018/12/magische-winteravonden-in-de-dierentuin.html

 

woensdag 5 december 2018

Sinterklaasliedjes

Het is Pakjesavond! Ik kan niet wachten om straks luidkeels te zingen in de hoop dat er op de deur wordt gebonsd, er een hand met pepernoten door de kamer vliegt en er zakken met cadeautjes voor de deur staan. Vol verwachting klopt mijn hart nu al. Hoewel er jaarlijks talloze nieuwe liedjes bij komen, zijn het toch de klassiekers die veel worden gezongen. Sinterklaas Kapoentje is bij veel kinderen favoriet om op schoot van Sint te zingen of bij het zetten van de schoen, omdat het zo lekker kort is. Een van mijn favorieten is Hoor de wind waait door de bomen. En Zie de maan schijnt door de bomen. Maar waar komen die liederen eigenlijk vandaan? (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder
http://writingberries.blogspot.com/2018/12/sinterklaasliedjes.html

 

maandag 3 december 2018

Schrijftips voor het Sinterklaasgedicht

Hoewel Sinterklaas afgelopen weekend al veel huishoudens heeft aangedaan, is de goede man nog lang niet klaar met het uitdelen van cadeautjes. Pakjesavond is immers aankomende woensdag pas. En ook het weekend na Sinterklaas zullen er nog veel cadeaus worden uitgepakt en gedichten worden voorgelezen. Het schrijven van een Sinterklaasgedicht is niet voor iedereen even gemakkelijk. Waar de een de ene na de andere zin uit de pen laat vloeien, zit een ander uren naar het papier te staren. Je kan dan het werk uit handen geven (lees daar meer over op writingberries.nl). Wil je toch liever zelf aan de slag? Lees dan hier verder, want vandaag geef ik een paar schrijftips voor het schrijven van een Sinterklaasgedicht. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder: https://writingberries.blogspot.com/2018/12/schrijftips-voor-het-sinterklaasgedicht.html

 

vrijdag 30 november 2018

Writing Berries Maandoverzicht November

Hey november, ben jij ook ineens weer voorbij? Het lijkt altijd wel dat die laatste drie maanden van het jaar omvliegen. Zo ook november. Met je herfstbuien, mooie zonnige dagen en snijdende koude wind die al een voorproefje geeft voor de winter. Oftewel: het is echt Sinterklaasweer. En over Sinterklaas gesproken: de gedichtenservice is nog in volle gang. Tot en met dinsdag 4 december wordt er speciaal voor jullie gerijmd ende gedicht. Meer hierover vind je in het overzicht hieronder. November is niet alleen een Hij komt, hij komt…-maand, maar ook een maand waarbij er veel aankondigingen waren voor leuke uitjes komende wintermaanden. Zoals nieuwe tentoonstellingen en speciale winteractiviteiten. Heb jij nog inspiratie nodig voor een dagje uit de komende tijd? In het maandoverzicht van november kom je er heel wat tegen (en de komende weken komen er ook nog heel wat voorbij!). Dus pak een warme kop thee, chocolademelk of koffie, kruip met een dekentje in je favoriete hoekje van de bank en geniet van alle artikelen van de afgelopen maand. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder: http://writingberries.blogspot.com/2018/11/writing-berries-maandoverzicht-november.html

 


 

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?