U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 Online Magazine & Blog

Naast tekstschrijver ben ik ook blogger. Zo schrijf ik vooral over dagjes uit in Nederland. Kom een kijkje nemen op http://writingberries.blogspot.nl

 

Meest recente blogs

 

vrijdag 18 januari 2019

Maak kennis met de WILDLANDS Kinderraad van Advies

Vorig jaar maakte WILDLANDS Adventure Zoo Emmen bekend dat ze een aantal veranderingen door zouden gaan voeren om het park nog aantrekkelijker te maken voor bezoekers. Een aantal van deze voorgenomen veranderingen zijn al doorgevoerd. Zo is de entreeprijs sinds 1 januari aanzienlijk verlaagd (ook die van abonnementen) en is de beloofde doorsteek tussen Nortica en Serenga al een feit. Je vindt deze doorsteek net voor de doorloop naar de pinguïns in Nortica. Je komt dan vervolgens uit net voorbij de prairiehondjes. Sinds 16 januari is ook de Kinderraad van Advies geïnstalleerd. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries, leeuwenwelpjes in WILDLANDS februari 2017)

Lees verder: https://writingberries.blogspot.com/2019/01/maak-kennis-met-de-wildlands-kinderraad.html

 

donderdag 17 januari 2019

Recordaantal bezoekers voor 100-jarige Orchideeën Hoeve

HIEPERDERPIEP HOERA! De Orchideeën Hoeve bestaat dit jaar in september maar liefst 100 jaar! En ja dat moet groots gevierd worden natuurlijk. Hoe? Dat houdt de overdekte attractie met botanische tuinen en dierenverblijven nog even geheim. Toch wordt er veel verwacht van het komende jaar. Helemaal omdat er opnieuw een recordaantal bezoekers naar de hoeve kwam dit jaar. En dat zelfs met zo een mooie zomer!
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Orchideeën Hoeve 2018)

Lees verder: https://writingberries.blogspot.com/2019/01/recordaantal-bezoekers-voor-100-jarige.html

 

woensdag 16 januari 2019

Dit zijn de ANWB Campings van het Jaar 2019

Tijdens de Vakantiebeurs worden vaak prijzen uitgereikt die uiteraard te maken hebben met vakanties en dagjes uit. Dit jaar reikte de ANWB in de avonduren van de Vakantiebeurs Vakdag vorige week woensdag de Awards uit voor de Campings van het Jaar 2019. Zoals je wellicht weet heeft de ANWB een groot aanbod aan vakanties en campings. Kom je in Nederland of over de grens campings met het ANWB-logo tegen, dan weet je dat je goed zit. En daarom is het niet meer dan logisch om een prijs uit te reiken aan de Campings van het Jaar. (afbeelding: ANWB)

Lees verder:  https://writingberries.blogspot.com/2019/01/dit-zijn-de-anwb-campings-van-het-jaar.html

 

maandag 14 januari 2019

Wintersport: lekker naar de sneeuw

Vroeger gingen wij ieder jaar met het hele gezin op wintersport in Oostenrijk. Lekker van de piste afroetsjen op mijn ski’s (nadat ik vele angsten had overwonnen), met de wind in mijn haren… het was heerlijk. Ik kijk dan ook met veel plezier terug op al die sneeuwvolle herinneringen. Wintersportvakanties zijn nog steeds heel populair. Het biedt dan ook veel sneeuwplezier voor jong en oud. Zelfs als je niet op de lange latten gaat staan of voor de aprés-ski komt.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder
: https://writingberries.blogspot.com/2019/01/wintersport-lekker-naar-de-sneeuw.html

 

foto Koninklijke Burgers' Zoofoto Koninklijke Burgers' Zoovrijdag 11 januari 2019

Zeekoetje op komst in Burgers' Zoo

Gisteren werd er wel heel bijzonder nieuws bekend gemaakt door Burgers’ Zoo: er is een zeekoe drachtig in Burgers’ Mangrove! Dat is voor het eerst sinds 1995 dat er weer een zeekoetje (of zeekalfje?) op komst is in de Arnhemse dierentuin. Wanneer de kleine wordt verwacht is onzeker, want het is moeilijk om een echo te maken bij deze in het water levende dieren. Bovendien ligt de draagtijd tussen de 12 en 14 maanden. Dus het kan deze maand, maar ook pas volgende maand of zelfs begin maart ter wereld komen. Ik kan haast niet wachten om een baby zeekoe te zien! (foto: Koninklijke Burgers’ Zoo)

Lees verder: https://writingberries.blogspot.com/2019/01/zeekoetje-opkomst-in-burgers-zoo.html

 

De bevrijding van Petrus, 1624 door Hendrick ter Brugghen, in bruikleen van het Mauritshuis in Den HaagDe bevrijding van Petrus, 1624 door Hendrick ter Brugghen, in bruikleen van het Mauritshuis in Den Haagdonderdag 10 januari 2019

Utrecht, Caravaggio & Europa: bijzonder
indrukwekkende tentoonstelling

In 1604 leefde de kunstwereld helemaal op. Er werd onder kunstenaars en critici gefluisterd over ene Caravaggio. De schilder werd geroemd om zijn ongekende realisme, zijn nieuwe draai aan bekende thema’s en zijn monumentale schilderwerken waarbij licht en donker een grote rol speelden. Dit trok veel Europese schilders naar Rome, want dat moesten ze niet alleen zien, ze wilden er vooral van leren. Ook de Utrechtse kunstenaars Hendrick ter Brugghen, Gerard van Honthorst en Dirck van Baburen trokken met veel plezier naar Rome om het werk met eigen ogen te zien. Ook jij kan het werk van Caravaggio en zijn volgers uit Utrecht en Europa (de zogeheten caravaggisten) nu in een unieke tentoonstelling komen bewonderen. Kijk, vergelijk, verwonder en gruwel… (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – De bevrijding van Petrus, 1624 door Hendrick ter Brugghen, in bruikleen van het Mauritshuis in Den Haag)

Lees verder: https://writingberries.blogspot.com/2019/01/utrecht-caravaggio-europa-bijzonder.html

 

woensdag 9 januari 2019

Vakantiebeurs 2019 voor al je vakantie inspiratie

Deze week staat de Jaarbeurs in Utrecht weer in het teken van de enige echte De Vakantiebeurs. In hallen 7, 8, 9, 10, 11 en 12 maak je op een dag een prachtige wereldreis langs allerlei bestemmingen. Bezoek stands van vliegmaatschappijen, ga langs bij de grootste touroperators en zoek de meest mooie pareltjes van vakantiebestemmingen uit. En heb je nog geen idee waar je heen wilt op vakantie? Dan vind je de komende dagen hier de meeste inspiratie voor een cruise, verre reis of een bestemming dicht bij huis. Want als het om vakanties en dagjes uit gaat, dan moet je op De Vakantiebeurs zijn. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder: https://writingberries.blogspot.com/2019/01/vakantiebeurs-2019-voor-al-je-vakantie.html

 

 

 
 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?