U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 Online Magazine & Blog

Naast tekstschrijver ben ik ook blogger. Zo schrijf ik vooral over dagjes uit in Nederland. Kom een kijkje nemen op http://writingberries.blogspot.nl

 

Meest recente blogs

vrijdag 22 maart 2019

Leukste Uitje over de Grens 2019

Sinds 2018 is de nieuwe rubriek Leukste Uitje over de Grens door de ANWB geïntroduceerd als onderdeel van de verkiezing. De reden ervoor is simpel: het Land van ANWB is er ook voor tickets naar uitjes in het buitenland. En met de ANWB vakanties kom je ook nog wel eens over de grens. Vorig jaar bestond de top 3 uit Europa-Park in Duitsland, Disneyland Parijs in Frankrijk en Phantasialand in Duitsland. Twee van deze uitjes staan ook dit jaar in de top 3. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder: https://writingberries.blogspot.com/2019/03/leukste-uitje-over-de-grens-2019.html

donderdag 21 maart 2019

Buitenspelen en op ontdekkingstocht in Dinoland zwolle

Dino’s zijn leuk. Ze spreken tot de verbeelding van volwassenen en kinderen. Het zijn mythische dieren die ooit over de aarde hebben gewandeld. En hoewel we al veel weten over deze dieren, weten we eigenlijk nog maar een heel klein beetje over de reuzen. In Dinoland Zwolle – een van de dagjes uit die ik tijdens de Vakdag van de Vakantiebeurs heb leren kennen – ga je samen op ontdekkingsreis door het leven van de dino’s. Maar kinderen kunnen er ook heerlijk buitenspelen.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder: https://writingberries.blogspot.com/2019/03/buitenspelen-en-op-ontdekkingstocht-in.html

woensdag 20 maart 2019

Keukenhof geopend: de lente is begonnen

De lente is begonnen! De tulpen, krokussen en narcissen staan volop in bloei. En waar worden ze mooier tentoongesteld dan in Keukenhof! Gisteren vond de officiële opening plaats van dit prachtige lentepark. Morgen opent Keukenhof haar poorten voor het grote publiek dat jaarlijks massaal uit 100 landen naar het park stroomt. Dit jaar staat de Keukenhof al vroeg in bloei. En dat betekent dat er overal al lentekleuren te zien zijn. Meer dan vorige jaren! Ook komen de vrolijke kleuren van het thema Flower Power overal in het park terug. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder: https://writingberries.blogspot.com/2019/03/keukenhof-geopend-de-lente-is-begonnen.html

foto: Koninklijke Burgers' Zoofoto: Koninklijke Burgers' Zoodinsdag 19 maart 2019

Bijzonder geboortenieuws: zeekoetje geboren in
Burgers' Zoo
Hoera! Het zeekoetje is geboren vannacht in Burgers’ Zoo! Het kleintje heeft iedereen de laatste maanden danig in spanning gehouden daar in de Arnhemse dierentuin, maar hij is er dan eindelijk. Het zeekoetje ziet er op het oog kerngezond uit het lijkt erop dat het een mannetje is. De komende tijd worden moeder en jong goed in de gaten gehouden, want ze is een kersverse moeder en het is pas haar eerste jong. (foto: Koninklijke Burgers’ Zoo)

maandag 18 maart 2019

Hond Gezond: tekenen dat je hond niet lekker is

Mijn kleine rakker is zo nu en dan wel eens uit zijn hum. Soms heeft hij een borrelbuik en laat hij windjes die zo heerlijk blijven hangen. Soms heeft hij gewoon geen zin om te eten of te wandelen. En meestal denk ik dan: hij zal toch niet ziek zijn? Ik voel dan aan zijn oortjes, kijk hem diep in de ogen en voel aan zijn neus. Meestal is er niets aan de hand – op een beetje diarree of een keertje spugen na – en is hij na een paar uurtjes zichzelf weer. Dat is eigenlijk heel normaal. Wij zijn soms ook niet lekker. Alleen kunnen wij mensen dat tegen elkaar zeggen. Als je hond niet lekker is, tikt hij je niet even op de schouder om te zeggen dat hij zich niet goed voelt. Dat moeten wij aan hem zien. En die tekenen laat je hond zeker zien. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder: https://writingberries.blogspot.com/2019/03/olifantenparade-in-delft.html

vrijdag 15 maart 2019

Leukste Uitje van Nederland 2019

Vorige week was het weer zover: de awards voor de Leukste Uitjes van Nederland werden uitgereikt. En als er zoveel toffe, leuke, ontspannende en avontuurlijke dagjes uit voorbij komen, dan is het zonde om ze niet eventjes extra in het zonnetje te zetten. Want wat voor uitjes zijn dat eigenlijk allemaal? Deze week begint daarom de serie Leukste Uitje van… weer. De komende 14 weken lees je op vrijdag alles over de top 3’tjes per provincie, landelijk en over de grens. Misschien zit er wel inspiratie bij voor komende vakanties en saaie zondagen. We trappen de serie af met de top 3 Leukste Uitjes van Nederland 2019 (uiteraard volgens de leden van de ANWB). (foto’s mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder: https://writingberries.blogspot.com/2019/03/leukste-uitje-van-nederland-2019.html

donderdag 14 maart 2019

Ga lekker de boom in, in Ruurlo

Klimbossen zijn populair. Tijdens de prijsuitreiking van het Leukste Uitje van Nederland bleek al dat klimbossen zeer gewaardeerd zijn als dagje uit. En dat is helemaal niet zo gek. Want een klimbos is hartstikke leuk en avontuurlijk. Kinderen vinden het fantastisch om op veilige wijze tot grote hoogtes in de bomen te klimmen. Maar ook ouders, grootouders, ooms en tantes mogen natuurlijk mee. Het is een tof uitje voor de zondagmiddag, perfect voor kinderfeestjes en een leuke activiteit voor de vakantie. Op de Vakantiebeurs kwam ik Klimbos Achterhoek tegen en restaurant De Heikamp. Hoe deze aan elkaar verbonden zijn, vraag je? Lees maar snel verder. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees verder: https://writingberries.blogspot.com/2019/03/ga-lekker-de-boom-in-in-ruurlo.html

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?